fbpx

Ökad trygghet med fler ordningsvakter

Vi befinner oss just nu i den värsta trygghetskrisen i modern historia och då bestämmer sig Socialdemokraterna för att sparka Stockholms ordningsvakter.

Sedan beslutet fattades ser Stockholmarna 75% färre ordningsvakter på våra gator och torg.

Det är problematiskt. Ordningsvakterna har idag en viktig trygghetsskapande funktion. Ordningsvakter är polisens ögon och öron på gatan, de har en lokalkännedom som underlättar polisens arbete och kan ingripa vid ordningsstörningar för att öka tryggheten. Dessutom kommer vi inte att se några ordningsvakter efter 22:00, när människor känner sig som mest otrygga eftersom att Socialdemokraterna har beslutat att ta bort nattpassen.

Det är därför djupt oansvarigt av Karin Wanngård (S) att lämna tryggheten åt sitt öde. Vi vill återanställa samtliga ordningsvakter som nu sparkats och öka antalet trygghetskameror.

Regeringen måste även se till att Stockholm får fler poliser på gatorna. Och politikerna i Stockholms stadshus måste underlätta, inte försvåra, för den hårt anstränga polisens börda. Allt annat är ett svek inte bara mot polisen, utan främst mot stockholmarna.

Vill du veta mer om Moderaternas politik i din stadsdel? Fyll i formuläret nedan!

Namn
Vad är du intresserad av för politiska områden?
Vilken stadsdel är du intresserad av?