fbpx

Stäng av huliganer på livstid

Vanliga supportar och barnfamiljer ska garanteras en trygg och rolig fotbollsupplevelse. Och de som slåss, skapar otrygghet och förstör ska straffas och hindras från att gå på fotboll igen.

Våldet och kaoset i och runt fotbollsarenorna i Stockholm och andra storstäder försvinner inte. Kastar du en brinnande bengal mot en annan läktarsektion eller stormar planen ska du inte tillåtas besöka en fotbollsarena. Det har vi i Stockholms stad som ägare arenorna i staden rätt att kräva.

För att göra Stockholmsfotbollen till en plats för alla Stockholmare vill vi:

1. Fler personer bör få tillträdesförbud

I Stockholm har ett 50-tal personer fått tillträdesförbud de senaste åren. Att döma av scener som utspelat sig i framför allt tidigare derbyn borde det vara betydligt fler.

2. Tillträdesförbudet måste efter efterlevas

Tillträdesförbudet är svårt att efterfölja, med konsekvensen att portade huliganer fortsätter att gå på matcher, det bekräftas av säkerhetschefen på Svenska Fotbollsförbundet. Det bör därför övervägas om personer med tillträdesförbud ska behöva identifiera sig på polisstation under matchdagen, som i England, eller om ansiktsigenkänning ska användas, som i Danmark.

3. Inför livstids avstängning

För våldsamt upplopp gäller tillträdesförbud i upp till tre år, vilket är maxtiden, och det är för lite. Det måste vara möjligt för en klubb eller Polisen att be åklagaren pröva livstids avstängning i särskilt allvarliga fall.

Stockholms stad har ett ansvar för sina kommunägda arenor, som inte ska vara ett forum för våldsverkare. Stockholmarna och Stockholmsfotbollen förtjänar bättre än så här.

Vill du veta mer om Moderaternas politik i din stadsdel? Fyll i formuläret nedan!

Namn
Vad är du intresserad av för politiska områden?
Vilken stadsdel är du intresserad av?